lördag 28 december 2013

Bokrecension: Night World, No. 1 (Night World #1-3) av L. J Smith

Köp den på Adlibris,
Bokus eller CDON
Den här volymen består av de första tre böckerna i serien Night World; Secret vampire, Daughters of darkness and Spellbinder.

Nu har jag inte läst The Vampire Diaries, så jag kan inte göra någon jämförelse serierna emellan, men jag tyckte det här var klart underhållande. Den här första volymen består alltså av tre delar, varav den första är översatt till svenska med titeln Att lura döden. Lite besviken blev jag när endast en av sidokaraktärerna ur första delen, var med i den andra, och ingen man kände igen från de båda första delarna i den tredje. Hade varit lite roligt om berättelserna hade knutits ihop på något vis, eftersom temat var i stort sett det samma i alla tre delarna, nämligen omöjlig kärlek. I dubbel bemärkelse. Varelser från the Night World som blir förälskade i människor, vilket är absolut förbjudet med tanke på att hela företeelsen Night world är hemlig för människorna.
Jag blev lite överraskad av att det var rätt mycket humor i böckerna, vilket var ett plus tycker jag. Sedan kändes de kanske lite tama med tanke på att det är vampyrer, varulvar och andra ruggiga varelser det hela handlar om. Jag trodde till en början att de skulle vara lite otäckare, i och med att man tidigt fick reda på de fruktansvärda straff som utdelades om reglerna för the Night World bröts. Men, regler bröts till höger och vänster utan att något hemskt hände.Vilket i och för sig inte behöver vara fel, missförstå mig rätt, jag tycker inte alls att det behöver vara blodigt och hemskt för att vara bra, men det blev lite platt fall.

Jag är i alla fall glad att jag läst de här tre första delarna så jag kan svara på frågor om serien på jobbet. Det var som sagt underhållande läsning, perfekt semesterläsning, och jag är övertygad om att Twilight-läsarna kommer att älska det här också!

// Av Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar