Vampyrbokcirkel

 
I vampyrbokcirkeln kan vem som helst som är intresserad av vampyrer och litteratur/filmatiseringar/tv-serier om vampyrer vara med i. Vi har en grupp på Facebook som vi kallar Vambyrbokcirkel. Här skriver vi ner tankar, funderingar m.m. som rör just vampyrer. Tanken är att vi ska välja en bok och/eller filmatisering och därefter "träffas" en gång varannan månad ungefär på vår Facebooksida för att diskutera den valda litteraturen/filmatiseringen.

Låter det som något för dig? 
Gå i så fall in på Facebook och sök på "Vampyrbokcirkel" (eller klicka på länken ovan) och ansök därefter om att få vara med i gruppen.

 
Nästa tillfälle är den 2 februari kl. 18.00. och då ska vi ha läst:
 
Till nästa gång har vi valt två helt olika sorters vampyrböcker, tror vi. En lutar mer åt paranormal romance och den andra åt den traditionella vampyrfiktionen. Den ena är engelska och den andra på svenska,"Once Burned" av Jeaniene Frost och "Judas barn" av Marks Heitz.
 
 
Vi har tidigare läst och diskuterat:

Det blev tema "svenskt" den här gången (finlandssvenskt). Vi ska läsa "Svulten" av Hannele Mikaela Taivassalo och "Smittad" av Johanna Strömqvist.

 
Vi hade hela sommaren på oss så det blir en tegelsten och en serie, Vi röstade och det blev "Flickan från ingenstans" av Justin Cronin och serien om vampyrerna i Morganville ( finns tre böcker på svenska i serien). Man läser själv hur många delar i serien man vill läsa.

"Staden som försvann" av Stephen King och "American Vampire" (grafisk roman) 
där King är en av författarna.

 
”En vampyrs bekännelse” (roman) av Anne Rice och ”An interview with an vampire Claudia's story” (grafisk roman och finns bara på engelska) av bl.a Anne Rice och dessutom har vi sett ”En vampyrs bekännelse” (film) med Brad Pitt och Tom Cruise.

 
Den skönlitterära boken "Historikern" av Elizabeth Kostova och även "Dracula" av Bram Stoker (den grafiska romanen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar