torsdag 16 januari 2014

L J Smiths nya The Vampire Diaries-serie

Otroligt spännande nyheter för fans av L J Smiths bokserie The Vampire Diaries! Nu äntligen släpps fortsättningen på de ursprungliga böckerna som tv-serien The Vampire Diaries senare (mycket löst) baserades på.

Bakgrunden i korthet: För över 20 år sedan då L J Smith var en ung och naiv författare skrev hon på ett - för henne mycket ofördelaktigt - avtal med Alloy Entertainment, som gav dem rättigheterna till The Vampire Diaries, en serie böcker som hon hittat på och skrivit. 7 utgivna böcker senare, 2011, tog Alloy/Harper beslutet att ersätta Smith med en spökskrivare och ta berättelsen i en annan riktning, vilket innebar att serien helt togs ifrån henne och hon förbjöds att skriva mer om The Vampire Diaries. De berättelser hon redan skrivit men som ännu inte givits ut hamnade i ett slags limbo.

Det som nu har hänt och förändrar situationen är KindleWorlds, en del av Amazon som publicerar fan fiction baserat på vissa utvalda tv-serier, böcker, filmer, spel etc. Detta gör det nu alltså möjligt för Smith att publicera sina ursprungliga berättelser som ”fan fiction”. Att dessa berättelser inte är en del av den officiella Alloy-ägda serien spelar gissningsvis inte så stor roll alls för fansen i detta läge..!

The Vampire Diaries har ju som bekant tagit en helt annan vändning efter Smiths senast utgivna bok i serien, The Vampire Diaries: The Return, Midnight, men nu snart kan alltså trogna läsare äntligen få reda på hur den ursprungliga författaren själv hade tänkt sig fortsättningen för Elena, Damon och Stefan.

Evensong-trilogin kommer att ta vid där Midnight slutade, och utspelar sig i ett slags parallellt universum jämfört med de officiella Hunter-böckerna. Evensong: Paradise Lost och Evensong: The War of Roses: Part 1 kommer att gå att köpa från Kindle Worlds från och med 23 Januari, 2014.


Läs mer om böckerna på L J Smiths blogg.

//Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar