fredag 15 november 2013

Anne Rice om Dracula

På frågan om vad Anne Rice tycker om NBC:s nya tv-serie Dracula svarar hon:

"I'll give it another try. Found it gloomy and slow and dull, but again, I'll give it another try. I love Jonathan Rhys Meyers. Really hoped it would be better.... maybe I checked it on two bad nights."
 
Anne Rice om någon kan det här med vampyrer. Hon var faktiskt en av de första som skrev om så kallade humanvampyrer, vampyrer med känslor, i den berömda Vampyrkrönikan.
 
Jag har verkligen haft höga förväntningar på den här serien eftersom den innehåller flera av de ingredienser som jag verkligen uppskattar, eller vad sägs om hemliga sällskap, män med slängkappor och höga hattar, ett dimmigt London och vampyrer? Det kan väl inte gå fel, eller? Jag har sett de två första avsnitten och en del av mig älskar den medan en annan del av mig är sådär förtjust. Hur hänger det ihop?
Förväntningarna var som sagt oerhört höga på grund av de ovan nämnda ingredienser och det lever den upp till. Men jag vet inte om jag är så förtjust i självaste Dracula, om jag låter lite svävande så kan det bero på att jag verkligen inte bestämt mig än för vad jag tycker. Själva storyn kan man ju inte säga annat än att de fått till riktigt bra. För hur många varianter på Dracula kan man göra egentligen? Att ett hemligt sällskap skulle sopa igen spåren efter attacker från vampyrer till att hitta på att Jack the Ripper härjar på Londons gator (har jag läst om någonstans innan minns inte var) och det är ett bra spår tycker jag. Men det där med att Dracula utger sig för att vara en amerikansk affärsman känns väl sådär... Än så länge lutar det mest åt gillar i alla fall. :-)
 

Av Cicci

1 kommentar:

  1. Kul blogg du har! Jag har med funderat på att kolla upp den här serien. Får väl se om jag ger den en chans...

    SvaraRadera